Deepfake happy world

Titta på den här fina videon. Är det inte detta som vi egentligen innerst inne alla hoppas på? Att vi bara kan leva i en värld utan krig och konflikter?
Synd bara att världens ledare inte kommit dit ännu utan att videon är en så kallad deepfake. Klippet är skapat av ett startup i Israel som heter Canny AI.


 

Vad är en deepfake?

För nått år sen började vi höra om dessa deepfakes. Dvs “falska” videor där det ser ut som personen på filmen säger eller gör någoting – fast detta faktiskt aldrig har hänt. Det det handlar om är att man tex byter ut skådespelarens ansikte mot någon annans och får det sen att se ut som att det är den “inklippta” personen som säger eller gör de saker som sker i filmen. Detta kan man göra med hjälp av AI och machine learning och det dröjde inte länge förrän några skapat appar som vem som helst kan använda sig av. (tex https://deepfakesapp.online/)

Det hela kom till gemene MANs medvetande när tidningarna började rapportera om att tekniken används för att byta ut ansiktet på porrskådisar så att det såg ut som att det var kändisar som hade spelat in filmerna. Tex Taylor Swift och Scarlet Johansson figurerade i dessa filmklipp.

Dagens Analys postade nyligen denna video där David Beckham “talar” nio olika språk som en del av en reklamkapanj för ett upprop för att stoppa malaria.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *