Framtiden är här!

Hola guapas!
Jätteintressant skoldag idag. Vi fick besök av några företag som kom och berättade lite om hur de har jobbat med marketing automation. Vi fick se exempel på olika case och hur de löst olika problem. Det kom folk från Telia, BMW och Liana Technologies. Dessutom kom Ola Andersson dit och berättade om sina framtidsspaningar.

Medieinstitutet BMW pratar om hur de implementerade en datadriven business model
BMW pratar om hur de implementerade en datadriven business model

Jag är SÅ glad att jag lever just nu i den här tiden när det händer så mycket med teknologin hela tiden. Ola Andersson trodde att nu när internet snart utvecklats till version 3.0 så kommer vi på sikt att se att internet delas upp mellan ett fåtal stora aktörer och att dagens webbsidor som vi idag känner till dem kommer att dö ut helt. Istället kommer vi att ha lightversioner av hemsidorna men de kommer istället ligga direkt hos Google eller Facebook eller Amazon. Detta för att det inte är ett självändamål att ha en hemsida och det är väldigt mycket lättare för kunden om denne kan söka efter något, hitta varan och betala den direkt hos google istället.

Ola Andersson framtidsspanar

Ola Andersson framtidsspanar
Ola Andersson spår att Google närmar sig Facebooks affärsområden och Facebook närmar sig Googles.

Liana Technologies pratar om Marketing Automation
Liana Techologies pratar om hur de ser på Marketing Automation

Intressant men också lite läskigt. Jag är ju en internetälskare av rang och en av de grejerna som gör att jag älskar internet så mycket är just för att det är ett så demokratiskt verktyg! Alla kan publicera/lansera och nå människor och målgrupper vi bara kunde drömma om att nå för 20 år sedan. Men men jag antar att vi får se vad framtiden för med sig och sitta halvlugn i båten tills dess.

Magic Leap

En annan cool grej som redan är här (ok nästan här då) är att Magic Leap nu börjar säljas i USA. Det är alltså Augmented Reality brillor som ska ge ”en sömlös” upplevelse. Dom skulle jag verkligen vilja prova. Skulle tom kunna tänka mig att bara ligga och glo på dom där maneterna som simmar i slutet av filmklippet i en timma eller två.

Jag har också kommit på att jag fasen är sämst på att ta bilder till bloggen. Jag kommer alltid på det i efterhand och då är det ju redan försent. Dessutom är jag inte sådär jättebra på att fota för den delen heller. Får försöka jobba på det!

Det har ramlat in lite nya jobb vilket är bra men samtidigt MÅSTE jag bli klar med utställningen. Det är ju fasen bara en månad kvar till vernissage. Det stressar mig lite. Men jag tror att det löser sig – det brukar det ju göra i alla fall.
Det var allt för idag – nu ska jag göra en 2do-lista!

Related Post

Marketing automation på Medieinstitutet!   Igår fick jag mail om att jag blivit antagen till Marketing automation på Medieinstitutet! Marketing automation är alltså datadriven ...
Glada kunder och en typisk vecka för en företagare...   Hur glad blir man inte när man vaknar på morgonen till så här fina recensioner från ens kunder? 🙂 Jag blir glad när kunderna är glada oc...
Marketing Automation frukost Glaskort med motivet "Cliffs". Äntligen fredag 🙂 Idag har jag levererat glaskort till Nyföretagarcentrum Tyresö Nacka Värmdö! De har köpt in t...
Valet och gott och blandat Det här inlägget kommer bli som en gott och blandat påse eftersom det är mycket som händer nu. Dels har jag börjat skolan och dels försöker jag jobba ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *