Glasbolaget!

glasbolaget glashytta

Idag åkte vi till Glasbolaget i Bro och fick en introduktion till deras glashytta! Vi skulle vara där redan klockan 09.00 så jag gick upp klockan sex och irrade runt här hemma som en zombie och försökte fatta vad jag skulle ha för kläder på mig.
Lena kom och plockade upp mig och Elin i Mörby Centrum och så åkte vi till Glasbolaget och träffade Cecilia och så Erika Kristoferson som är en av de två som driver glashyttan (den andra är Ammy Olofsson).


Det är här det händer!


Kan du gissa vad det här är? Det är en degel som man har i en smältugn. det är den man har glaset i när man smälter det.


En exotisk maskot


Mysigt va?

Erika var hur cool som helst och visade oss hur allting funkade. Det fanns två arbetsbänkar, en avkylningsugn, en massa färger i både pulver och tappform och så optiska formar och sliperi. Dessutom har de en butik där de säljer glas från olika glaskonstnärer och så ett café som är öppet på helgerna. Hur mysigt som helst!

glasbolaget glashytta
En massa formar

glasbolaget glashytta
Och färger

glasbolaget glashytta
Och en Cecilia

glasbolaget glashytta konstglas bruksglas
Butiken

glasbolaget glashytta ammy olofsson
Ammy Olofssons konstglas

Sen började vi jobba! Jag hade i mitt zombietillstånd lyckats glömma BÅDA armstrumporna hemma (amatör) så jag fick lov att ha på mig tjocktröja och skeletthandskar inomhus i hettan hela dagen. SVETTIGT men gjorde en massa glasklumpar som just nu ligger i avkylningsugnen och förhoppningsvis inte spricker. Vi ska få dem i veckan – postar bild på resultat då!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *