Konst mot kvinnlig könsstympning!

Jag har målat en akvarell som ska auktioneras ut tillsammans med andra konstnärers verk till förmån för Plan Sverige. Plan Sverige är en organisation som jobbar mot kvinnlig könsstympning och verkar för att ge flickor bättre möjligheter här i världen. Det är initiativet Artworks4change som ligger bakom projektet och de kommer att auktionera ut alla verk i februari 2019. Innan det har de planerat att visa upp konsten på pop-up utställningar så att så många som möjligt vill vara med och buda.

Det var min kompis Sofia som tipsade mig om att det här var på gång och jag kände att det är klart att jag vill vara med. Så nu har jag målat en akvarell som heter ”Secret of the sea”.
Här kommer lite processbilder 🙂

secretofthesea1_akvarell

secretofthesea2_akvarell

2018secretsofthesea_akvarell

Och här är den färdiga akvarellen. Vilken skillnad på att fota med mobil och med riktig kamera det var!

 

Solen har skinit oavbrutet här i Lammhult. De rosa och vita rosorna har snart blommat ut men de röda blommar för fullt. Även honungsrosen verkar trivas. Jag försöker fatta vad som är ogräs och vad som inte är det. Och så har jag kommit på att jag gillar vissa ogräs så de får nog vara kvar 🙂 De röda vinbären är mogna (redan?) och jag har börjat frysa in dom. Det finns borstnejlikor i olika färger som små färgklickar här och där. Solrosorna har också börjat blomma lite smått. Ska försöka ta lite bilder på blommorna imorgon.

rosor i mugg

paradis trädgård
Kaka har hittat sin plats. Han ligger här och solar och njuter av livet. Ibland bär han dit alla sina leksaker så att dom också får sola 😀 Och ibland står han på den där avsatsen där räcket är och spanar. Där bakom honom kan ni se lite suddiga blommor i trädgården.

liten snigel
Hittade en liten kompis när jag rensade vinbären 🙂

 

Jag har börjat lyssnat på Business & Pleasure podden med Ellie Lundmark som jag nämnde i förra inlägget. Den är faktiskt mycket inspirerande! Om du är intresserad av pengar och bygga förmögenhet är det en bra pod att börja med. Bland annat så har jag nu räknat ut mitt networth som i ärlighetens namn INTE såg sådär jättebra ut. Så det får bli mitt nästa mål! Networth räknar du ut genom att ta alla dina tillgångar minus dina skulder. Det som blir kvar är din networth 🙂
Vet du nån grym business/penga pod? Tipsa mig gärna i kommentarsfältet nedan! (Obs: du måste klicka in dig på inlägget för att se kommentarsfältet)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *