Lista på coola entreprenörsbrudar

entreprenorer

Jag tycker att det är inspirerande med coola entreprenörsbrudar som har en dröm och som bestämmer sig för att försöka uppnå den. Det är inte så lätt att komma över sina egna föreställningar om ”vem man är” och hur ens liv ”alltid har sett ut”. Ny mark är alltid läskigt och det kan vara riktigt jobbigt att vara nybörjare när alla andra verkar ha full koll.

Det är som när Idol började gå på TV. Det var ganska mycket hån från folk som kollade på det och jag skrattade också med ibland men samtidigt tänkte jag att fan vad modiga dom här människorna är! De VILL nånting och de skiter i vad folk tycker och gör vad dom kan för att nå dit.

Entreprenörer och Idol-deltagare är samma sorts människor – människor med en vision och ett driv och det gillar jag. Därför gillar jag också att följa entreprenörer i olika kanaler och läsa om hur de tänker, hur de lägger upp sina strategier och planer.

Här har jag listat några unga entreprenörer som är kvinnor och som jag personligen tycker är intressanta att följa.

 

Nina Akbari och Arbilina Nissan
Grundarna av Dashl där man bokar stylist efter look
https://www.instagram.com/arbilina_dashl/
https://www.instagram.com/nina_dashl/

 
Ida Backlund
Grundare av Rapunzel of Sweden (löshår)
http://idabacklund.com/blog/
 

Susanne Birgersdotter
Serialentreprenör inom appar. Driver bla SthlmAppLab och iGotcha studios
https://www.susannelive.com/blog/
 

Andra Farhad
Driver utbildningsplattformen Börshajen som vill få fler att börja investera på börsen.
https://www.instagram.com/borshajen/
 

Emelie Fågelstedt
Driver kommunikationsbyrån Fågelstedt och är en av grundarna bakom nätverket Svenska Digitala Nomader
http://emeliefagelstedt.com/
https://svenskanomader.se/
 

Pingis Hadenius
Serieentreprenör och grundare av företag som Economista, Löwengrip Care and Color.
http://www.pingishadenius.com
 

Heidi Harman
Grundare av bla GeekGirlMeetup och Included.works
https://www.instagram.com/heidiharman/
 

Camilla Ljunggren och Veronica Ericsson Lakso
Camilla Ljunggren och Veronica Ericsson Lakso driver tillsammans A Startup Story – som skriver om nya spännande startups i Sverige. (Här kan man hitta mycket inspiration!)
https://astartupstory.se

Camilla Ljunggren är innovationsexpert och en av Sveriges största talanger inom näringslivet. Hon har nominerats till ett antal priser och listas som en av framtidens makthavare. Camilla är utsedd till en av Europas bästa unga entreprenörer av tidningen Business Week.
https://www.camillaljunggren.se/

Veronica Ericsson Lakso
Grundaren bakom Business Challenge. Business Challenge är en challenge för entreprenörer som vill vidareutveckla ditt företag. Under Business Challenge har de möjlighet att få feedback av erfarna entreprenörer, företagsledare, riskkapitalister och experter. Dessutom kan man vinna ett affärsutvecklingsprogram värde av 150 000kr med kompetensutveckling.
https://www.instagram.com/velakso/

 

Isabella Löwengrip
Startade sitt företagande med bloggen Blondinbella och är idag serieentreprenör. Grundare av företag som Löwengrip Care and Color och Löwengrip Invest.
http://www.isabellalowengrip.se/

 

Siduri Poli
Grundaren av Changers Hub som vill demokratisera framgång så att alla får samma möjlighet att föreverkliga sina idéer och påverka sin framtid.
http://www.siduri.se/

 

Andra intressanta som inte har officiela konton som man kan följa

Elena Ekström och Joanna Bark
grundarna av Bukvy – väskan som är fem väskor i ett.
http://bukvy.se/

Om du känner till fler coola kvinnliga entreprenörer som är relativt unga så tipsa mig gärna!

Related Post

Juryträff på Nyföretagarcentrum Happy happy joy joy! Hola guapas! Vilken vecka va? I måndags var jag med på Karlavagnen på P4 och pratade om Metoo med Pekka Heino och igår redo...
Att ”inte riktigt vara bra på nånting” Att jag bestämde mig för att bli företagare var ingen slump. Jag har alltid velat driva eget och jag vet inte hur många affärsplaner (mer eller mindre...
Marketing automation på Medieinstitutet!   Igår fick jag mail om att jag blivit antagen till Marketing automation på Medieinstitutet! Marketing automation är alltså datadriven ...
Gant Talks med Pingis Hadenius Idag började jag dagen med att gå på ett frukostmöte på Konstnärshuset. Det var Gant Talks som anordnade och morgonens talare var Pingis Hadenius. Att...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *