The future of work: Artificial Intelligence, Sensors, Virtual Universes and Space Pioneers

Intressant föreläsning om hur framtiden formas av AI och VR från Adobe Experience Festival. Sophie Hackford pratar om “The future of work: Artificial Intelligence, Sensors, Virtual Universes and Space Pioneers.” där hon målar upp en intressant bild av framtiden där (det vi idag kallar för) verkligheten kommer att se helt annorlunda ut.
Enligt Hackfords vision

– Kommer dagens verklighet att blandas med virtuell verklighet genom Augmented Reality (tänk pokemon GO) och Virtual Reality.
– Vi alla kommer att ha avatarer som fungerar som våra personliga assistenter där avatarerna diskuterar och förhandlar å våra vägnar medan vi själva gör något annat.
– Människor kommer att leva kvar digitalt i form av sina avatarer och vi kommer att umgås och interagera både med levande och numera döda människor.

Hon pratar om AI för att automatisera vår kunskap och VR för att automatisera våra upplevelser. Och hon pratar också om tidsresor då hon förutspår att vi i framtiden kommer att hosta 3d events och därmed kan gå tillbaka och uppleva den där festen vi hade när vi fyllde 16.

Se föreläsningen med Sofie Hackford här – Länk till Adobe Experience Marketing 2019

avatar maker
I framtiden kanske jag ser ut så här när ”vi” har en videokonferens – vem vet 😀