Utställning på Galleri Kyrkskolan i höst och glaskurs i Kosta

Jag målar på här borta. Planen var att jag skulle måla så mycket som möjligt nu under sommaren så att jag har en del att välja mellan när jag kommer hem i höst och ska sätta ihop utställningen till Galleri Kyrkskolan. Men, måste jag erkänna har jag inte alls målat lika mycket som jag planerade i våras. Det är så mycket annat som lockar som tex trädgården, böcker och promenader med hunden. Vädret har ju varit helt tropiskt i över en månad också.

Smålandsposten var här och intervjuade i måndags och tydligen kom artikeln ut idag. Har ännu bara sett den på bild eftersom den var slut i affären när jag gick och handlade. Får helt enkelt vänta tills mitt eget ex kommer på posten. Det var en trevlig intervju. Två unga tjejer som hade intressanta tankar och frågor. Kaka sprang runt och skällde och försökte charma dem 🙂

Men i alla fall – nu har jag skärpt till mig lite ang måleriet – det är ju trots allt bara ca 1 månad kvar till jag ska åka till Stockholm igen och jag vill verkligen att utställningen ska bli bra. Det är alltså de abstrakta akvarellerna som ställs ut. Och så är det inte långt kvar till glaskursen som jag ska gå på Kosta glascenter heller och där försvinner ju en vecka! Det ska bli skitkul att få prova på glas. Glas är ju så magiskt! Hade surfat runt en del efter glaskurser innan jag hittade denna men det var väldigt dåligt utbud måste jag säga. De flesta jag hittade var fusing-kurser och det är jag inte så intresserad av. Så här står det i kursbeskrivningen

”Sommarkurs – grund
Det här är en mer utförlig grundkurs inom glashantverket. Helt enkelt eftersom man hinner mer på fem dagar än två!
Ta chansen att lära dig mer om glaset och ägna några dagar åt kreativt skapande mitt i småländska Glasriket. Här får du bekanta dig närmare med det smälta glaset, själv prova på att forma den heta glasmassan och lära dig mer om hur det fungerar i en glashytta.
Du behöver inga förkunskaper – men du kommer garanterat att ha mer kunskaper om glas med dig hem!”

De har även en fortsättningskurs om det visar sig att det är superroligt! Då har jag nått att göra även nästa sommar 🙂 Har du gått nån rolig utbildning nyligen? Tipsa gärna i kommentarsfältet!

Related Post

Glaskurs på Kosta Glascenter Mycket glas går om intet - men det samlas upp och återanvänds! Idag är redan dag tre på glaskursen. Tiden går verkligen jättefort! Kanske för att...
Circle målar över en Bruno Liljefors! Haloj! Nu har jag ÄNTLIGEN lämnat in mitt bidrag till Postal Art-utställningen som ska visas på Postmuseet from i slutet av denna månad (tror jag?). ...
Abstrakt akvarell Ovan:En kort video på när jag målar Jag är helt såld på akvarell. Det är rätt kul med tanke på att jag alltid hatat vattenfärg för att det bara...
Postal Art på Postmuseet Haloj! Utställningen Postal Art hade vernissage på Postmuseum i torsdags. Det är Gävleborgsskolan och Broderigruppen Skapande Broderi som gjort a...
Välgörenhetsauktion på Wallery Gallery Nu har vi fått datum - alla verk som skänkts till välgörenhetsauktionen Artworks4Change kommer att kunna ses på Wallery Gallery under tiden 26-31 ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *