Vernissage-ångest

konstglas snäcka

Haloj där!
Det är sista veckan innan vernissage och som vanligt är jag helt stressad och irriterad och förbannar mig själv för att jag är så dum som hittat på nått sånt här IGEN!
Och även fast jag vet att det är så här VARJE gång jag ska ha utställning så blir jag ändå LIKA stressad varje gång – är det inte konstigt? Och det handlar inte om att jag är jättedålig på att planera – det är bara att om jag skulle haft 10-år till på mig skulle utställningen kunnat bli ÄNNU bättre.

Nå ja – det brukar släppa när vernissagen är igång och man får prata med en massa människor som tycker att det är kul med vernissage. Och då glömmer jag bort att det är så här det är – till NÄSTA gång jag sitter här igen.

trött konstnär
Sitter och surar i ateljén och försöker att förstå vilka av de små tavlorna som ska med.

Igår var jag hos Cecilia och hämtade hem glasklumparna från Glasbolaget! Det är alltid lika spännande att se hur det blev. Min ambition var att försöka göra en snäcka av nått slag och visst påminner dessa glasklumpar i alla fall lite om något som skulle kunna leva i havet?

konstglas snäckor

konstglas snäcka

Jag tänkte att jag skulle måla delar av dem med guldfärg – så som test har jag provat att måla lite på en klarglasgrej men är inte helt säker på att jag gillar det.. Detta är altså emaljfärg jag målat med! Blir lite som om man sprayar nått med sprayburk.

glasmålning

vernissagekort galleri kyrkskolan

 
Vi ses på söndag va? Be there or..just BE there OK? 😉


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *